Na italské pece na pizzu nadají gurmáni dopustit. Pořiďte si ji i vy!
Máte rádi domácí pizzu? A co byste řekli na to, kdybyste si ji napříště připravili jinak než doposud? Zapomeňte na recepty, které se skutečnou italskou delikatesu snaží napodobit – vy si pochutnáte na pizze, za kterou by se nemuseli stydět ani ve vyhlášené italské restauraci. Neobejdete se však bez příslušných ingrediencí a... pece na pizzu!
Pec na dřevo (často přezdívaná jako pec na pizzu) se samozřejmě hodí o pro přípravu pečiva, zeleniny a masa. Vyrábí se v přenosných a vestavných variantách a my vám prozradíme, jaké jsou specifika obojího. Ale varujeme vás – jakmile se poprvé seznámíte s lahodnou chutí pokrmů připravených v peci na dřevo, vybudujete si k nim závislost.
Vlastnosti pecí na pizzu demonstrujeme na špičkových výrobcích italské firmy ZIO CIRO, která vyrábí přenosné i vestavné pece.
Přenosnou zahradní pec ocení každý, kdo nemá zájem o složitou montáž a jeho jediným cílem je okamžitá příprava delikates. Uznáte-li, že instalace pece s pevnými základy a obezděním není tím pravým ořechovým do vašich podmínek, stoprocentně nebudete pořízení přenosného modelu litovat.
Designově propracované přenosné pece ZIO CIRO jsou koncipovány tak, aby byly okamžitě připraveny k použití. Teploty přesahující 400°C umožňují pečení pizzy za 60 až 90 sekund. Během pomalého chladnutí upečete křupavé pečivo nebo nevysušené pečené maso.
Vestavné pece sice nelze přemisťovat z místa na místo, ale na druhou stranu působí jako pastva pro oči. Perfektně zapadnou do interiéru i exteriéru a nabízí spoustu prostoru – v některých modelech bez problémů upečete celé selátko. V těch menších pak třeba krocana.
Příprava pokrmů je nenáročná a rychlá. Výsledek předčí vaše očekávání a pochutná si na něm celá rodina. Další informace a fotogalerii přenosných i vestavných pecí najdete na www.italskepece.cz.
Publikováno: 20. 10. 2015
Kategorie: Tipy a rady