Muurikka Smoker - neobyčejný elektrický gril "made in Finland"
Co byste řekli na krátký výlet do Finska? Důvodem naší návštěvy ale protentokrát nebude nádherná příroda, ale světoznámá značka Muurikka. Ještě jste o ni neslyšeli? V tom případě se máte o grilování ještě hodně co učit. Tradiční finský výrobce je na trhu téměř 50 let a právě tak dlouho pomáhá gurmánům vytvářet nezapomenutelné chvíle spojené s přípravou chutného jídla. Představíme vám elektrický gril Muurikka Smoker, který se od zavedených standardů liší již na první pohled. Mimo originálního designu však nabízí také široké spektrum využití a jakmile ho poprvé vyzkoušíte, zamilujete se do něj.
Muurikka Smoker není obyčejný elektrický gril. Zároveň slouží jako trouba a udírna, takže ho budete moct využívat po celý rok, nehledě na to, že se zrovna nechystáte grilovat. Připravíte v něm grilovanou zeleninu, šťavnaté steaky, uzeného lososa a když na to přijde, tak si upečete křupavý chleba. Jakmile vám dojde inspirace, vyzkoušíte některý z originálních receptů slavného finského šefkuchaře Henriho Aléna, který je vytvořil přímo pro grily Muurikka.
Vraťme se však k elektrickému grilu Smoker a jeho specifickým vlastnostem. Proč byste si měli domů pozvat právě tohoto finského "kuřáka"?
Gril Muurikka Smoker se obejde bez ohně. Žár a kouř vytváří za pomocí elektřiny a dřevní štěpky. Během procesu přípravy, který je dietní a zdravý, nevznikají karcinogeny a tuk se nepřipaluje. Díky rovnoměrnému rozložení tepla nedochází k připalování nebo nedodělání připravovaného jídla – na připálené nebo syrové maso můžete nadobro zapomenout.
Co se týče konstrukce grilu, je lehká, skladná a velmi odolná. Smoker můžete umístit kdekoliv a okamžitě začít grilovat nebo udit.
Pokud o kvalitách jedinečného finského grilu pochybujete a nechcete riskovat, že vám nebude vyhovovat, požádejte o jeho zapůjčení. Garantujeme vám, že ho nebudete chtít vrátit!
A abychom nezapomněli, za zmínku stojí také grilovací pánve Muurikka, které jsou určeny pro použité na otevřeném ohni nebo s plynovými hořáky. Vyrábí se ve dvou průměrech – 48 a 58 cm a jejich součástí jsou také 22 cm dlouhé odnímatelné nožky. Hledáte-li alternativu ke klasickému grilu, rozhodně neprohloupíte. Pánve jsou k mání i v sadě, s plynovým hořákem D300, ochranným obalem a tukem na smažení.
Publikováno: 08. 12. 2014
Kategorie: Tipy a rady