Máte ten správný gril na kuřata?

Ugrilovat si kuře v obyčejné troubě? To není ono. Z obchodu se to zase prodraží, navíc nevíte, jaké maso prodejce používá. Proto není nic jednoduššího, než si pořídit vlastní, profesionální gril. A je jedno, jestli jej budete využívat pro své osobní potřeby, nebo si otevřete vlastní stánek s vynikajícím občerstvením, kam se lidé budou rádi vracet.

Jaký gril na kuřata vybrat?

Vybíráte gril na kuřata? Pak máte dvě možnosti. Můžete mít elektrickou, nebo plynovou formu. Elektrický gril na kuřata připravuje zdravější pokrmy. Plynový gril na kuřata zase připraví maso výraznější chuti. Záleží na vás, co upřednostníte. Pak se samozřejmě budete orientovat dle výbavy. Grily na kuřata jsou prosklené, takže snadno uvidíte, jak se vše připravuje, a dle toho lze korigovat proces (snadněji to jde u plynové varianty). Větší přístroje pak mají vnitřní osvětlení a čelní výsuvné sklo, aby byla příprava masa skutečně co nejpohodlnější.

Elektrický a plynový gril na kuřata

Kvalitní gril rovněž přináší mnoho možností úpravy pokrmů. Můžete si připravit stripsy, křidélka, různé porce kuřete či celá masa. Nemusí však jít jen o kuřata, můžete grilovat i jiné druhy masa, jako je vepřové, hovězí, jehněčí, rybí, můžete si opéct žebírka nebo kolínko. Také si lze ugrilovat zeleninu. Grilování je totiž společenskou událostí, která nahradila prostší opékání buřtů. Nabízí spoustu variací. Opékání různých pokrmů, dochucení mnoha omáčkami apod. To u buřtu s chlebem a hořčicí nehrozilo. Grilovačky dnes pořádají celé rodiny, které zvou sousedy a přátele. Hostitel však dbá na kvalitu. Pokud jde i u vás o častou zábavu, rozhodně investujte do kvality. Nejmenší grily opečou 8 kusů, takže je klidně využijete i v případě klasické rodinné sešlosti či běžného rodinného oběda, protože lze grilovat i méně porcí.

Publikováno: 06. 05. 2022

Kategorie: Tipy a rady

Autor: Adam