Chcete do své kuchyně kvalitní nože? Vsaďte na značku Wüsthof

Pokud si potrpíte na vskutku kvalitním vybavením kuchyně, neměli byste opomíjet ani tak důležité pomocníky, jako jsou kuchyňské nože. Populární značkou, která je právem označována za špičku v oboru, je Wüsthof. V následujících řádcích vám nejenže představíme značku jako takovou, ale také vás informujeme o jednotlivých kolekcích nožů.

Představuje se vám společnost Wüsthof

Oblíbené kované nože Wüsthof mají dlouhou historii sahající až do roku 1814 a jejich kolébkou je německé město Soligen, často nazývané jako City of Blades, tedy v češtině město čepelí. Společnost se dvěma moderními továrnami má momentálně okolo tří stovek zaměstnanců. Pracovníci při výrobě dodržují velice přísná pravidla a výrobce exkluzivních kuchyňských nožů je navíc šetrný k životnímu prostředí.

Jaké řady nožů Wüsthof nabízí?

Produktové portfolio společnosti je vskutku bohaté, a proto jsou nože rozdělené do několik řad. Z těch vybraných stojí za zmínku Wüsthof Classic, Wüsthof Classic Ikon, Wüsthof Culinar a Wüsthof Ikon. Podívejme se tedy, co jednotlivé kuchyňské nože nabízí.

Wüsthof Classic

První řadou jsou kované kuchyňské nože Wüsthof Classic, které nachází uplatnění jak v domácnostech, tak i profesionálních kuchyních. Čepel těchto nožů je kována při teplotě 1 800 °C, přičemž nože jsou vyrobeny z jednoho kusu chrom-molybden-vanadiové oceli vytvrzené na 58° Rockwella.

Wüsthof Classic Ikon

Další kolekci je Wüsthof Classic Ikon. Charakteristickým rysem těchto nožů je celokovové jádro a stejně jako nože z předchozí kolekce se čepel ková při teplotě 1 800 °C z chrom-molybden-vanadiové oceli vytvrzené také na 58° Rockwella.

Wüsthof Culinar

V profesionálních kuchyních i domácnostech jsou oblíbené nože z kolekce Wüsthof Culinar vyrábějící se stejně jako předchozí varianty. Počáteční řezný výkon nože je extrémní, a navíc se všechny modely z dané kolekce pyšní výjimečně dlouhou životností.

Wüsthof Ikon

Zapomenout nesmíme ani na kolekci Wüsthof Ikon. Všechny nože prochází poměrně složitou výrobou skládající se z 38 až 40 kroků. Nože z dané kolekce jsou typické bezespárovou trojitě nýtovanou rukojetí, jež kombinuje klasický design se třemi zabroušenými nýty.

Jaké druhy nožů existují?

Dále se kuchyňské nože rozlišují podle toho, k jakému účelu jsou určeny. Používají se nože kuchařské, japonské, čínské, špikovací, na pečivo, filetovací, cukrářské a dekorační, steakové a podobně. Třeba takové filetovací kuchyňské nože souvisí se současným trendem zdravého stravování. Začaly se více jíst ryby, a proto se zvýšil i zájem o filetovací nože. Poznáte je snadno, neboť má vybroušenou patu ostří a trochu se podobá noži vykosťovacímu. Kuchařské nože, jak už samotný název napovídá, jsou nenahraditelným pomocníkem každého kuchaře. Takový nůž se vyznačuje tvrdou a širokou čepelí. V kuchyni se však neobejdete ani bez nástrojů, jako jsou ocílky na nože a brousky na nože. S těmito prostředky prodloužíte životnost kuchyňských nožů na maximum.

Publikováno: 23. 10. 2018

Kategorie: Tipy a rady

Autor: Adam

Tagy: nože wüsthof