Chcete do své kuchyně kvalitní nože? Vsaďte na značku Wüsthof
Obsah článku:
Pokud si potrpíte na vskutku kvalitním vybavením kuchyně, neměli byste opomíjet ani tak důležité pomocníky, jako jsou kuchyňské nože. Populární značkou, která je právem označována za špičku v oboru, je Wüsthof. V následujících řádcích vám nejenže představíme značku jako takovou, ale také vás informujeme o jednotlivých kolekcích nožů.
Představuje se vám společnost Wüsthof
Oblíbené kované nože Wüsthof mají dlouhou historii sahající až do roku 1814 a jejich kolébkou je německé město Soligen, často nazývané jako City of Blades, tedy v češtině město čepelí. Společnost se dvěma moderními továrnami má momentálně okolo tří stovek zaměstnanců. Pracovníci při výrobě dodržují velice přísná pravidla a výrobce exkluzivních kuchyňských nožů je navíc šetrný k životnímu prostředí.Jaké řady nožů Wüsthof nabízí?
Produktové portfolio společnosti je vskutku bohaté, a proto jsou nože rozdělené do několik řad. Z těch vybraných stojí za zmínku Wüsthof Classic, Wüsthof Classic Ikon, Wüsthof Culinar a Wüsthof Ikon. Podívejme se tedy, co jednotlivé kuchyňské nože nabízí.Wüsthof Classic
První řadou jsou kované kuchyňské nože Wüsthof Classic, které nachází uplatnění jak v domácnostech, tak i profesionálních kuchyních. Čepel těchto nožů je kována při teplotě 1 800 °C, přičemž nože jsou vyrobeny z jednoho kusu chrom-molybden-vanadiové oceli vytvrzené na 58° Rockwella.Wüsthof Classic Ikon
Další kolekci je Wüsthof Classic Ikon. Charakteristickým rysem těchto nožů je celokovové jádro a stejně jako nože z předchozí kolekce se čepel ková při teplotě 1 800 °C z chrom-molybden-vanadiové oceli vytvrzené také na 58° Rockwella.Wüsthof Culinar
V profesionálních kuchyních i domácnostech jsou oblíbené nože z kolekce Wüsthof Culinar vyrábějící se stejně jako předchozí varianty. Počáteční řezný výkon nože je extrémní, a navíc se všechny modely z dané kolekce pyšní výjimečně dlouhou životností.Wüsthof Ikon
Zapomenout nesmíme ani na kolekci Wüsthof Ikon. Všechny nože prochází poměrně složitou výrobou skládající se z 38 až 40 kroků. Nože z dané kolekce jsou typické bezespárovou trojitě nýtovanou rukojetí, jež kombinuje klasický design se třemi zabroušenými nýty.Jaké druhy nožů existují?
Dále se kuchyňské nože rozlišují podle toho, k jakému účelu jsou určeny. Používají se nože kuchařské, japonské, čínské, špikovací, na pečivo, filetovací, cukrářské a dekorační, steakové a podobně. Třeba takové filetovací kuchyňské nože souvisí se současným trendem zdravého stravování. Začaly se více jíst ryby, a proto se zvýšil i zájem o filetovací nože. Poznáte je snadno, neboť má vybroušenou patu ostří a trochu se podobá noži vykosťovacímu. Kuchařské nože, jak už samotný název napovídá, jsou nenahraditelným pomocníkem každého kuchaře. Takový nůž se vyznačuje tvrdou a širokou čepelí. V kuchyni se však neobejdete ani bez nástrojů, jako jsou ocílky na nože a brousky na nože. S těmito prostředky prodloužíte životnost kuchyňských nožů na maximum.Publikováno: 23. 10. 2018
Kategorie: Tipy a rady