Vaření s papiňákem je radost

Také tak neradi vaříte? To je škoda, protože vaření může být velmi veselou záležitostí. S dobrou kuchařkou dnes uvaří kde kdo, kde co. Dalším důležitým faktorem, který má vliv na kvalitu vaření, je prostředí, ve kterém vaříme. Kuchyň by měla být prostorná, čistá a mělo by v ní být všechno, co budete k vaření potřebovat. To platí jak o ingrediencích, tak o náčiní na vaření. Není totiž nic horšího, než uprostřed procesu vaření zjistit, že vám chybí důležitá přísada, případně, že nemáte do čeho polotovar umístit. Dalším předpokladem veselého vaření je rychlost. Když se příprava obyčejného jídla protáhne na několik hodin, unudíte se v kuchyni k smrti. Velmi praktickým pomocníkem je papinův hrnec, neboli tlakový hrnec. Můžete mu říkat i tlakáč, v podstatě je to úplně jedno. Tento hrnec dokáže zkrátit přípravu jídla o několik desítek minut. Tlakové hrnce jsou vhodné pro přípravu masa, které neztratí šťávu a chutná mnohem lépe, než běžně připravené maso. Tlakový hrnec oceníte zejména při přípravě hovězího, které je pověstné svou tuhostí. V tlakovém hrnci ho připravíte natotata. Pokud doma papiňák nemáte, měli byste si rychle nějaký pořídit. Na výběru tlakového hrnce si dejte záležet. Rozhodně si nekupujte příliš malý hrnec, do kterého se téměř nic nevleze. Pamatujte, že tlakové hrnce nemohou být naplněny až po okraj. Velmi kvalitní tlakové hrnce koupíte na kulina.cz. Jedná se o certifikované a bezpečné typy, u kterých nehrozí, že v půlce přípravy jídla vyletí do povětří. Vaření s pořádným tlakáčem si jistě užijete i vy.

Publikováno: 18. 01. 2012

Kategorie: Interiér

Autor: Adam

Tagy: papiňák | papinův hrnec | tlakáč | tlaková hrnec