Tohle je důvod, proč potřebujete ve svém životě horkovzdušnou fritézu
Horkovzdušná fritéza umí zdravě a s minimem oleje či zcela bez něj smažit, péct, zapékat, grilovat i vařit vaše nejoblíbenějši pokrmy. Při smažení horkým vzduchem připravíte pokrmy bez tuku a s obsahem méně kalorií než tradičními způsoby, co dělá horkovzdušné fritézy zvláště užitečné pro ty, kteří chtějí zhubnout, udržet si kondici nebo obecně jíst zdravěji. Připravit můžete cokoli od křupavých hranolek, řízku, kuřecích křidélek nebo smažený sýr.
Výhody smažení horkým vzduchem
Smažení horkým vzduchem je zdravý způsob, jak připravit křupavé pokrmy bez oleje. Na rozdíl od fritovacímu hrnce kde se rozehřívá olejová lázeň mají horkovzdušné fritézy tavící tělo, které ohřívá vzduch, který rotuje okolo pokrmu. Tím jej smaží s minimem tuku či úplně bez tuku. Některé typy horkovzdušných fritéz jsou vybaveny otáčecí lopatkou, která automaticky jídlo promíchává a vy tak do průběhu přípravy nemusíte vůbec zasahovat. Vzduchové fritézy se dodávají v několika různých stylech, včetně toho, co rádi nazýváme košíčkovým, skvělé pro velké dávky potravin, jako jsou hranolky a zelenina, kterým prospívá protřepávání; ve stylu trouby, ideální pro vaření potravin na mnoha policích a často včetně příslušenství pro grilování; a toustovač ve stylu trouby, který kromě smažení na vzduchu dokáže opékat, péct, grilovat a další.3 Největší výhody vlastnictví horkovzdušné fritézy
- Zdravější vaření
- Rychlejší než pečení v troubě
- Snadno se čistí
Publikováno: 11. 01. 2023
Kategorie: Tipy a rady