Staňte se i vy šéfem na grillu

Co se vám promítne při vzpomínce na minulé léto? Zcela jistě to budou chvíle plné pohody, které jste prožili se svou rodinou a přáteli. Léto je synonymum pro koupání, opalování, ale také příjemné odpoledne u grilu. A je to právě grilování, které se u nás stalo fenoménem posledních let. Stačí se projít po ulici, mezi zahradami a zhluboka se nadechnout. Z jedné strany vás uhodí lákavá vůně grilovaných klobásek a jen o pár metrů dále zase aroma čerstvě ugrilovaných ryb. Grilovat se však dá také zelenina, která procesem získá nezaměnitelnou chuť. Máte už gril v pohotovosti i vy?

Hledáte inspiraci?

Zdá se vám, že jste minulý rok grilovali stále to samé a hledáte inspiraci? Možná si vzpomínáte na pořad Šéf na grilu, který běžel minulý rok na TV Prima. Pokud jste show skvělého kuchaře Zdeňka Pohlreicha promeškali, máte jedinečnou možnost sledovat další řadu. Ta začala 21.května a opět přinese celou řadu tipů rad, jak správně grilovat. Dozvíte se, co všechno se dá na grilu připravit, ale také na co si dát pozor při výběru nového grilu a podobně. Jestliže jste na konci minulé sezóny gril z nepozornosti nechali venku, je pro vás nákup nového kousku aktuální.

Vybíráte nový gril?

Aby bylo grilování opravdu pohodové a ne otrava, měli byste při výběru nového grilu zvážit, zda vyhovuje všem vašim požadavkům. Sortiment je široký a vždy můžete volit nejen mezi různými velikostmi, ale také způsobu ohřevu. Některým „šéfům na grilu“ vyhovují elektrické grily, zatímco jiní kulináři preferují klasiku v podobě grilu na brikety či uhlíky. Fajnšmekři však dobře vědí, že nejlépe pogrilují na grilech značky Weber. Grily Weber jsouzárukou skvělého letního odpoledne, na které jen tak nezapomenete.

Publikováno: 25. 05. 2012

Kategorie: Zahrada

Autor: Adam

Tagy: gril | jak grillovat | jak grilovat | maso na grillu | zdenek pohlreich